Elfogyott Széndioxid (CO2), páratartalom és hőmérséklet mérő és adatrögzítő, 50.000 adat, PC szoftver -Trotec BZ 30

BZ30 CO2-Levegőminőség-mérő adatgyűjtő - 50.000 adat tárolása
Széndioxid-, páratartalom-, hőmérséklet- mérő és adatgyűjtő - PC szoftverrel

(A mérőműszer nincs raktáron!)

Miért jó tisztában lenni a levegőminőség-értékekkel?

A BZ30-as széndioxid mérő és adatgyűjtő (+ hőmérő és páratartalommérő) segítségével érdekes tényekre derülhet fény.  A levegőminőség mérőnek köszönhetően utána lehet járni annak, hogy vajon miért vagyunk mindig olyan fáradtak és dekoncentráltak? Másrészről pedig ingatlan tulajdonosként a CO2 mérő műszer révén azt is meg lehet tudni, hogy a bérlakás túl ritkán van-e szellőztetve. A BZ30-as modell segítségével Ön is könnyen választ kaphat a fent említett kérdésekre. A megoldás kulcsa egyébként a szén-dioxid (CO2)-szint koncentrációjában rejlik. 

 

BZ30 CO2-levegőminőség, széndioxid-mérő

BZ30 CO2-levegőminőség-mérő BZ30 CO2-levegőminőség-mérő BZ30 CO2-levegőminőség-mérő BZ30 CO2-széndioxid-mérő, levegőminőség
 

A szobalevegő minőségének mérése és dokumentálása

A szén-dioxid fáradtságot és koncentrációs zavart okoz. Ez a gáz akkor gyűlik fel a levegőben, ha túl ritkán van kiszellőztetve a szoba, vagy, ha forgalmas, szennyezett hely közelében helyezkedik el az ingatlan. Ilyen és hasonló esetekben tanácsos ezt a jelenséget megvizsgálni. 

Megfelelő szellőztetés a koncentráció és a vitalitás érdekében

Az iskolákban, irodákban, óvodákban és gondozó-otthonokban - vagyis ott, ahol egyszerre sok ember tartózkodik egy térben - hamar elhasználódik a szoba levegője, azonban szellőztetésre csak ritkán kerül sor. A BZ30 szén-dioxid-levegőminőség-mérő képes megmutatni egy bizonyos időintervallumon belül, hogyan változik a levegő minősége. A mérőműszer 2 másodpercenként méri és tárolja arra vonatkozóan az adatokat, hogy mekkora a szobahőmérséklet, a relatív páratartalom és a szén-dioxid-tartalom. A mellékelt számítógépes szoftver segítségével az adatok nagyon egyszerűen kielemezhetők. Elképesztő látni, hogy milyen gyorsan romlik a levegő minősége, ha sok ember tartózkodik egy térben, és nem kerül sor szellőztetésre sem. A BZ30 széndioxid-, páratartalom- és hőmérő segítségével egy idő után érezhetővé válik, hogy milyen időközönként kell szellőztetni. Az adatrögzítős mérőműszer segítségével egyébként remekül lehetne kísérletezni az iskolában!

A penész- és rozsdaképződés megelőzése

Az ingatlan tulajdonosok néha elcsodálkoznak azon, hogy éveken át minden rendben volt a lakásukkal, azonban egyszer csak egy albérlő elkezdett arra panaszkodni, hogy penész jelent meg a falakon, és hogy minél gyorsabban kell a gombával csinálni valamit. Ilyenkor mindenekelőtt azt kell megelőzni, hogy a penész továbbterjedjen. Ehhez pedig rá kell jönni arra, hogy milyen gyakran szokott a bérlő szellőztetni. A BZ30 szén-dioxidszint-mérővel ezt könnyen ki lehet deríteni, mivel a készülék kijelzi és regisztrálja, hogy mekkora a szobahőmérséklet, a relatív páratartalom és a szén-dioxid-szint. Így egyszerűen meg lehet állapítani, hogy a bérlő gondoskodik-e a levegő kicseréléséről. Ha a szén-dioxidszint rendszeres időközönként csökken, akkor az azt jelenti, hogy a lakó eleget szellőztet. Ha azonban ez nem történik meg, vagy ennek ellenére a relatív páratartalom ugyanolyan magas marad, akkor más okok (pl. a falak vizessége) felelősek a penész képződéséért. Erre a problémára tökéletes megoldást nyújtanak a páramentesítő készülékeink.
A BZ30-as mérőműszernek 50.000 mérési eredmény tárolására alkalmas memóriája is van. Így egyénileg meghatározható, 1 másodperc és 12 óra közötti intervallumokban mérhető a szén-dioxid-koncentrátum, a levegő-hőmérséklet és a páratartalom szintje, melyet a műszer egészen 50.000 adat eléréséig tárol.
A feljegyzett adatokat a gyors USB-kapcsolat révén könnyedén át lehet menteni a csatlakoztatott számítógépre, ahol pedig a mellékelt analízis szoftver segítségével a mért értékek kielemezhetők és jegyzőkönyvezhetőek.
A beépített NiMH-akkumulátor segítségével a BZ30-as mérőműszert nem csak fix felületen lehet használni, hanem a hálózati csatlakozótól távol, mobil jelleggel is alkalmazható a készülék.
A házkezelők vagy főbérlők számára is lehetővé válik a készülék segítségével a páratartalom, a hőmérséklet és a szén-dioxid-koncentráció egyszerre történő mérése. Ezeknek az adatoknak köszönhetően optimálisan ellenőrizhető a szellőztetés gyakorisága.

A CO2- és levegőminőség- mérő műszer és adatgyűjtő használata az alábbi esetekben optimális

 • Beltéri levegőminőség figyelése (a magas szén-dioxid-szint fáradtságot, koncentrációs zavart és teljesítménycsökkenést okoz; illetve az öregebb emberek és gyerekek esetében egészségügyi problémák jelentkezhetnek)
 • Gyártási helyszínek, munkahelyek - munkavédelem
 • Iskolák, óvodák, lakóterek
 • Kombi mérőműszer az építészek, szakértők, illetve klíma-, szellőző-, és fűtőberendezés-szerelők számára
 • Házkezelés, bérlés: a szellőztetés rendszerességének ellenőrzése

A CO2-, páratartalom- és hőmérsékletmérő műszer technikai adatai

 • CO2-szenzor: NDIR-szenzor (nondiszperzív infravörös érzékelés)

 • Szén-dioxid mérési tartomány: 0 -tól 9.999 ppm-ig CO2

 • CO2 mérési pontosság: 1 ppm (±75 ppm vagy ±5 % a mérési értéktől számítva)

 • Hőmérséklet mérési tartomány: -5 °C-tól +50 °C-ig

 • Hőmérséklet mérési pontossága: 0,1 °C (± 1 °C)

 • Relatív páratartalom mérési tartomány: 0,1 %-os relatív páratartalomtól 99,9 %- os relatív páratartalomig

 • Relatív páratartalom mérési pontosság.: 0,1 % relatív páratartalom (max. ± 5 % relatív páratartalom)

 • Mérési intervallum: 2 másodperc

 • Mérési memória: 50.000 mért érték

 • Funkciók: A szén-dioxid jelenlegi, illetve maximális és minimális értékének mutatása; hőmérséklet és páratartalom kijelzése; dátum, idő és szén-dioxid-szint mutatása; CO2-szint riasztási funkció; hőmérséklet mutatása °C-ban és °F-ban; megvilágítható háttér

 • Kiegészítő funkciók: Szabadon választható mérési ciklus 1 másodperctől kezdődően egészen 12 óráig, Permanens-vagy körmemória

 • Áramellátás: 230 V-tápegység, NiMH-akkumulátor vagy 230 V-tápegység

 • Számítógépes csatlakozási pontok: USB, PC - számítógépes analízis-szoftver

 • Méret / Tömeg: 110 x 105 x 61 mm / 74 g

 • Szállítási terjedelem: mérőműszer, tápegység, használati utasítás, NiMH-akkumulátor

 • Magyar nyelvű használati útmutató

A CO2-levegőminőség mérő kiválóan alkalmas arra, hogy folyamatosan figyelemmel kövesse vele otthona egyes helyiségeiben a levegő minőségének alakulását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy erre a téli időszakban fokozottan ajánlott odafigyelni, hiszen akár komoly balesetek is elkerülhetőek ilyen módon. A CO2 tartalom mellett nem elhanyagolható a levegő páratartalma és hőmérséklete sem, hiszen a megfelelő információk birtokában a rossz közérzet és a falak penészesedése is elkerülhetővé válnak. Válassza a megbízható minőségben rendelkezésre álló CO2-levegőminőség mérő kínálta előnyöket! 

Kockázatmentes vásárlás

Webáruházunkban teljes mértékben kockázatmentesen vásárolhat, hiszen 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk készülékeinkhez magánszemélyek részére. Továbbá a jótállási időn belüli esetleges meghibásodás során cégünk a saját költségére szállítja vissza és javítja meg a levegőminőség-mérő adatgyűjtő készüléket. Ezekkel a szolgáltatásokkal szinte minimálisra csökkenthető a vásárlót terhelő rizikó!

Amennyiben BZ 30 CO2-, hőmérséklet - és páratartalom- adatgyűjő készülékünk megnyerte tetszését, kérjük helyezze kosarába!


 


 

Adatok
Áramellátás 230 V-os tápegység, NiMH-akkumulátor, vagy 230 V-os tápegység
CO2 mérési pontosság 1 ppm (+/- 75 ppm vagy 5 % a mérési értéktől számítva)
CO2 mérési tartomány 0-tól 9.999 ppm-ig CO2
CO2-szenzor NDIR-szenzor, (nondiszperzív infravörös érzékelés)
Funkciók A szén-dioxid jelenlegi, illetve maximális értékeinek mutatása; hőmérséklet és páratartalom kijelzése; dátum, idő és szén-monoxid-szint mutatása, CO2-szint riasztási funkció; hőmérséklet mutatása °C-ban és °F-ban; megvilágítható háttér
Hőmérséklet mérési pontossága 0,1 °C (+/- 1 °C)
Hőmérséklet mérési tartomány -5 °C-tól +50 °C-ig
Kiegészítő funkciók Szabadon választható mérési ciklus 1 mp-től kezdődően egészen 12 óráig; permanens vagy körmemória
Mérési intervallum 2 mp
Mérési memória 50.000 mért érték
Relatív páratartalom mérési pontosság 0,1 %-os relatív páratartalom (max. +/- 5 %-os relatív páratartalom)
Relatív páratartalom mérési tartomány 0,1 %-os relatív páratartalomtól 99,9 %-os relatív páratartalomig
Szállítási terjedelem mérőműszer, tápegység, használati utasítás, NiMH-akkumulátor
Számítógépes csatlakozási pontok USB, PC-számítógépes analízis-szofver
Méretek 110 x 105 x 61 mm
Súly 74 g

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Széndioxid (CO2), páratartalom és hőmérséklet mérő és adatrögzítő, 50.000 adat, PC szoftver -Trotec BZ 30

Elképesztően jó árak

Akár 10 - 45 % árelőny!

 • Gyártó: Trotec
 • Termék kód: BZ30
 • Elérhetőség: Elfogyott
 • 69.900 Ft
 • Nettó ár: 55.039 Ft

Címkék: széndioxid CO2 mérő, páratartalom, hőmérséklet, adatrögzítő