Miért olyan népszerűek a polyrattan kerti bútorok?

Posted by Seo101 2018-07-28 0 Comment(s) Kerti bútorok,

Már első ránézésre bele lehet szeretni a polyrattanból készült bútordarabokba. A fából készült darabok is kimondottan jól néznek ki, ám mindig megvan az esélye annak, hogy a nedvesség miatt tönkremennek, de az UV sugarak sincsenek rájuk túl jó hatással, hiszen ha nagyon kiszáradnak, akkor az illesztések kilazulnak és ezután már könnyen széteshetnek.

Az egyszerű műanyag kerti székek és az asztalok, napágyak már valamivel strapabíróbbak, azonban a kialakításuk sok esetben nem igazán illik bele a kert, vagy az udvar természetes környezetébe. A polyrattan bútorok a nagy népszerűségüket az egzotikus megjelenésüknek köszönhetik, illetve annak, hogy rendkívül egyszerűen tisztíthatóak. Az anyaguk rugalmas és nagyon erős, ezért nem fordulhatnak elő törések, vagy repedések nagyobb súly esetén sem.

Egy hirtelen zápor esetén nem kell gyorsan összeszedni a polyrattan bútorokat, mivel a nedvesség nem tesz kárt bennük egyáltalán. Azonban, ha hosszú időn keresztül erős napsütésnek vannak kitéve, akkor elkezdhetnek fakulni. Kitűnő választásnak számítanak olyan helyen, ahol sokat változik a hőmérséklet és a páratartalom, mert ezek a tényezők nincsenek hatással a bútorok anyagára. Az UV védelemre is van lehetőség elegáns huzatok használatával.

A tisztítást egyszerűen meg lehet oldani szappanos vízzel és egy kerti slaggal. A heverők és napozóágyak még jobban mutatnak különféle díszpárnákkal együtt. Ráadásul a gyártási technológia viszonylag olcsónak számít, ezért a polyrattan egy kifejezetten gazdaságos megoldás.