-27% Elfogyott Trotec TTK 71 E - Párátlanító penész megelőzésére max. 24l/nap, 50 m2-ig, digitális, modern design - német márka

Trotec TTK 71 E automata párátlanító lakásokba, irodákba

 

Fontos!!! A termékleírás végén piros címsorral adunk egy hasznos szakmai tanácsot, hogy miért és hogyan érdemes eltávolítani a penészt még mielőtt elkezdenénk a páramentesítést! Ezt megelőzően pedig részletesen leírjuk ennek a nagyszerű páramentesítőnek a tulajdonságait:

Nagyon sok párátlanító készülék van a piacon, akkor miért éppen a Trotec TTK 71 E a jó döntés? A válasz egyszerű: csodás design, nagy teljesítmény és egyszerű kezelhetőség, a három legfontosabb tulajdonság, amelyek mindenkit meggyőznek. Nagyon kis helyen elfér, így minimális a helyigénye, és végre megelőzheti a penészképződést, és a nedves, dohos levegőt. Ez a páramentesítő egy kis ékszer, amely nem csak hasznos, hanem igazi dísze is lehet a lakásnak.  A különösen erős kompresszorának köszönhetően nagyobb helyeken, akár 50 m2-ig is megfelelő eredményt nyújt. A polírozott fekete-fehér ház kiemeli gyönyörű formájának a szépségét.

Hogyan nyújt segítséget a penész megelőzésében a Trotec TTK 71 E párátlanító készülék?

Trotec TTK 71 automata párátlanító penész ellen

- Végre nem csak üres ígéretekkel találkozik a vásárló, hanem egy nagy teljesítményű páramentesítővel, ami valóban eltűnteti a penészt okozó magas páratartalmat és a bútorok is eredeti fényükben csilloghatnak. Maximum 50 m2 alapterületű helyiség párátlanítására alkalmas a készülék, napi max. 24 liter folyadékot is képes kivonni a levegőből. Ez 35 °C és 90 %-os páratartalom mellett értendő, de szobahőmérsékleten is számolhatunk napi jónéhány literrel. Minél magasabb a páratartalom, annál több vizet gyűjt a páramentesítő adott idő alatt.

Szinte hihetetlen, hogy különben milyen sok pára maradhatna nap, mint nap a levegőben, amely nagyon gyorsan dohos szagot és penészt eredményezne a lakásban. A boltokban nagyon sok tablettás párátlanító készülékkel találkozhatunk, de a Trotec TTK 71 E egészen más technológiával dolgozik és a kondenzációs módszernek köszönhetően sokkal nagyobb teljesítményre képes. Tulajdonképpen nem is lehet egy lapon említeni őket. Ez a párátlanító akár 250-300-szor nagyobb páraelszívó kapaciátással bír, mint egy tablettás páramentesítő. Nem csoda, hogy amennyiben eddig ilyet használt, akkor az nem segített. A penészfoltok nagyon sok lakásban, irodában megjelennek, ezért szükség van egy hatékony megoldásra, amellyel meg lehet ezt akadályozni. A Trotec TTK 71 E páramentesítővel azon a szinten tarthatja a páratartalmat, ahol nem képes kialakulni a penész. A páramentesítőn beállítható az elérni kívánt páratartalom. A TTK 71 E páramentesítő használata mellett újra élvezheti a tiszta, dohszag-mentes levegőt.

Párátlanító penész ellen- A páramentesítő készülék nem csak magába szívja a nedvességet, hanem a száraz levegő kifújásának irányítására is alkalmas. Tetszőlegesen állíthatja a levegő kifújási szögét. Mindezt az állítható lamellák teszik lehetővé.

- A párátlanító ventilátora két fokozaton működik, így az egyik fokozaton több levegőt keringet a gép, a másikon pedig csendesebb. Nem kell a továbbiakban nedves, dohos lakásban élni, mert a megoldás egy karnyújtásra van. A kisebb ventilátor fokozaton csendesebb a berendezés, ezért azt érdemes éjszakára aktiválni.

Német teszteredmény a TTK 71 E párátlanító készülékről

2014 áprilisában tesztelte ezt a típust a német Heimwerker Praxis szakmai újság. A párátlanító "sehr gut" eredményt kapott és egy 5-ös skálán, ahol az 1-es a legjobb, 1,3-as osztályzatot kapott. Különösen dicsérték a nagy teljesítményét, az egyszerű kezelhetőségét és a hatásosságát.
 
páramentesítő teszt Trotec TTK 71 E

A TTK 71 E páramentesítő további hasznos tulajdonságai:

Trotec TTK 71 E párátlanító tartály- A párátlanító egy időzítővel is el van látva, amelyen be lehet állítani, hogy egy bizonyos idő eltelte után a készülék kapcsoljon ki, amennyiben a tulajdonos nem szereti, ha egy elektromos berendezés folyamatosan be van kapcsolva.
 
- A tartály, amelybe a víz gyűlik, érzékelővel van ellátva, amely jelez a tulajdonosnak, amikor az megtelt. Ilyenkor le is áll a páramentesítés, nehogy túlcsorduljon a víz.
 
- A párátlanítóhoz tömlő is csatlakoztatható, ami abban az esetben hasznos, ha valaki nem szeretne a tartály ürítgetésével foglalkozni. a tömlő segítségével egy lefolyóba is elvezethető az összegyűjtött víz.
 
- A berendezés olyan gumitalpakkal van ellátva, melyek egyrészt csökkentik a vibrációt, másrészt pedig nem hagynak nyomot a padlón, parkettán. A rezgéscsillapító gumitalpak miatt kemény felületre is állíthatja a párátlanítót.

- Egy könnyű, mozgatható páramentesítő készülékről beszélünk, amelynek oldalára fogantyúkat is elhelyezett a gyártó, hogy még egyszerűbb legyen az egyik helyiségből a másikba történő mozgatása.

A TTK 71 E páramentesítő használatával jelentkező további előnyök

Azon túl, hogy a TTK 71 E párátlanító garantáltan megszünteti a magas páratartalmat, ami a penészfoltok elszaporodásának kiindítója, számos más előnnyel is szolgál:

 • Optimális szinten tartja a páratartalmat, ami azt jelenti, hogy a levegő sokkal kellemesebb lesz.

 • Spórolás a fűtésszámlán: az ideális páratartalmú levegőt sokkal gyorsabban lehet felfűteni, mint a nagyobb tömegű, vizes levegőt és nedves falakat, valamint maga a páramentesítő is hőt termel, így az áramköltség egy része fűtésre fordítódik.

 • Ruhák gyorsabb száradása: Vásárlóink és saját tapasztalatunk is bizonyítja, hogy a ruhák akár 3-4 -szer gyorsabban megszáradnak, ha páramentesítőt használunk. Különösen érvényes ez abban az esetben, ha a páramentesítőt bezárjuk abba a helyiségbe, ahol a ruhaszárítás zajlik.

 • Megszűnik az ablakok vizesedése: Téli időszakban gyakori probléma, hogy csorog az ablakokon a víz. Ez pár nap után penészképződéshez vezethet. A párátlanító használatával többé ez sem jelent gondot.

A TTK 71 E páramentesítő műszaki adatai

párátlanító ventilátor lamellaFeszültség: 220 V / 50 Hz
Áramfogyasztás induláskor max. 0,44 kW
Áramfogyasztás átlagosan: kb. 350 W
Áramspóroló funkció: +-3 %-os tűréshatár
Párátlanítás: max. 24 l/nap (35°C/90 % rp.)
Ajánlott terület: 50 m2 / 125 m3
Szabályzó: digitális páratartalom szabályzó
Leolvasztás: automata
Víztartály: 2 l, tömlő csatlakoztatható
Hűtőfolyadék: R 134 A
Méret: 220 x 350 x 550 mm
Ventilátor: 180 m3/h
Zajszint: < 50 dB
Súly: 11,4 kg
Mozgatás: fogantyú
Üzemi hőmérséklet:     5 - 35 °C

Magyar nyelvű használati utasítás

Jótállás: 2 év, és 14 napos pénz-visszafizetési garancia.

Rizikómentes vásárlás!

Nálunk semmi veszítenivalója nincs, hiszen ezt a típust 2 év jótállási idővel és 14 napos pénz-visszafizetési garanciával szállítjuk. Amennyiben elégedetlen lenne a párátlanítóval, indoklás nélkül visszaadhatja azt nekünk és mi visszafizetjük annak teljes vételárát, magánszemélyek vásárlása esetén. Meghibásodás esetén cégünk az eszközt saját költségére hozatja vissza, javítja meg és küldi vissza a felhasználónak!

Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

A páramentesítés megkezdése előtt szakszerűen el kell távolítani az összes penészt, mert, ha azt elkezdenénk szárítani, akkor egyrészt a spórák szétszóródnának a levegőbe, másrészt ott maradnának a gombatelepek a felületen. A penészeltávolítás összetett folyamat és nagyon fontos, hogy szakszerűen történjen, és ehhez megfelelő szereket és eszközöket használjunk. A penészeltávolítás megkezdése előtt mindenképpen tájékozódjon a szakszerű folyamatról! Fontos többek között, hogy az eltávolítás során kellőképpen benedvesítse és végig nedvesen tartsa a penészt, különben a takarítás során nagy mennyiségű spóra kerülhet a levegőbe. Tájékozódjon a megfelelő szerekről, azok hatékonyságáról és tartsa be ezek biztonsági utasításait. Használjon védőfelszerelést és közben szellőztessen. (Igény esetén érdemes szakembert hívni a folyamathoz.)  A penészeltávolítás után lehetőleg fesse is le a felületet! A penészmentesítés közben és utána is nagyon alaposan ki kell szellőztetni, majd takarítani az egész lakást. A páramentesítő segítségével ezután penészmenentesen tarthatja a helyiséget. 

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel

Továbbá időnként világítson be a szűrő mögé a páramentestő belsejébe és, amennyiben vastag lerakódást fedez fel a hűtőbordákon, vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor, a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra! (Garanciaidőn belül hozzánk.)

Kérje kollégáink segítségét bármi kérdése, észrevétele lenne a párátlanító berendezésekkel kapcsolatban.

Amennyiben elnyerte tetszését a Trotec TTK 71E páramentesítő berendezés, akkor kérjük helyezze a megfelelő darabszámot a kosárba:

Páramentesítő adatok
Feszültség 220 V / 50 Hz
Áramfogyasztás max. 0,44 kW
Áramspóroló funkció +-3 %-os tűréshatár
Párátlanítás 24 l/nap (35 C/90 % rp.)
Ajánlott terület 50 m2 / 125 m3
Szabályzó digitális páratartalom szabályzó
Leolvasztás automata
Víztartály 2 l, tömlő csatlakoztatható
Hűtőfolyadék R 134 A
Méret 220 x 350 x 550 mm
Ventilátor 180 m3/h
Zajszint < 50 dB
Súly 11,4 kg
Mozgatás fogantyú
Üzemi hőmérséklet 5 - 35 C

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó

Trotec TTK 71 E - Párátlanító penész megelőzésére max. 24l/nap, 50 m2-ig, digitális, modern design - német márka

Elképesztően jó árak

Akár 10 - 45 % árelőny!

 • Gyártó: Trotec
 • Termék kód: TTK 71 E
 • Elérhetőség: Elfogyott
 • 99.000 Ft
 • 71.900 Ft
 • Nettó ár: 56.614 Ft

Címkék: párátlanító, penész, dohszag